Ostakljenje

ECLAZ ®
PRVORAZREDNI PREMAZ STAKLA

SADA U SVAKOM INTERNORM PROZORU

Sunčevo svjetlo je važno jer ono ne osigurava samo svjetlinu. Spektar boja i jakost prirodnog svjetla daju prostorijama fascinirajuću i izuzetnu svjetlosnu atmosferu. Pravo sunčevo svjetlo ima pozitivan utjecaj na naše zdravlje, povećava koncentraciju i produktivnost te istovremeno stvara ugodan osjećaj. Takav utjecaj ne mogu postići ni umjetno svjetlo ni svjetiljke s dnevnim svjetlom.
Stoga odabir prozora s odgovarajućim ostakljenjem, kao i ciljano uvođenje svjetla u unutarnji prostor sve više dobivaju na značaju kod projektiranja. Uski prozorski okviri i velike staklene površine temeljni su preduvjeti u modernoj arhitekturi. Ciljano postavljeni prozori opskrbljuju prostorije pravilno doziranim svjetlom. Tako je, primjerice, važno pustiti prve zrake sunca u spavaću sobu, kako bi mogli aktivno započeti dan. Svijetle, otvorene stambene prostorije dovode svjetlo i u najmanje kutove i aktiviraju organizam.
NOVO: do 10 % više dnevnog svjetla uz prvorazredni premaz stakla ECLAZ®
Kako bi dobili još više prirodnog svjetla u unutrašnjosti stana, Internorm nudi prvorazredni premaz stakla ECLAZ® već u standardnoj izvedbi. Staklo pojačano propušta udjele plavog svjetlosnog spektra pa se tako osigurava 10 % više dnevnog svjetla.

Prednosti koje ima ECLAZ® staklo u usporedbi s uobičajenim staklima:

 • više estetike – mala, vanjska refleksija, kao i neutralna boja stakla s vanjske strane, kombinacija funkcionalnosti
  i estetike
 • više svjetla – do 10 % više dnevnog svjetla – bolje za zdravlje i ugodan osjećaj – odlučujuća prednost, posebice
  u mračnim zimskim mjesecima
 • vizualni komfor – iznimno propuštanje svjetlosti, također i kao trostruko izolirajuće staklo, za svijetlu atmosferu u unutrašnjosti stana i briljantni pogled prema van
 • prostorni komfor – stambeni prostor čini još svjetlijim i udobnijim, koristi prirodnu sunčevu energiju
 • energetska učinkovitost – odlično izolira unutarnje prostorije i tako smanjuje troškove grijanja – povećana
  energetska učinkovitost u zgradi – do 11 % manja emisija CO2

ENERGETSKI ŠTEDLJIVO OSTAKLJENJE

Činjenica da se kroz prozore prema van izgubi oko 30 % toplinske energije kuće, utemeljuje pojačanu potražnju za visokoučinkovitim termoizolacijskim prozorima. Kako bi prozori išli u korak s trendom koji diktira inovativna, visoko toplinski izolacijska, trostruka stakla, Internorm je svoje kapacitete proširio na treću liniju izolacijskog stakla, čime je postao najveći austrijski proizvođač izolacijskog stakla.

Toplinska izolacija između stakala
Vrlo tanak sloj premaza od plemenitih metala, koji se nanosi na površinu stakla, te plemeniti plinovi koji se ugrađuju u međuprostore prozorskih stakala, ostvaruju se značajne uštede u troškovima grijanja prostora za život. Kao plemeniti plinovi koriste se argon i kripton koji imaju značajno manju sposobnost provođenja topline u odnosu na zrak, čime se dodatno smanjuje gubitak topline prema van. Različiti slojevi i strukture stakla određuju vrijednosti toplinske izolacije stakla.

Toplinska izolacija s trostrukim staklom
Odlična izolacijska svojstva Internormovih prozorskih sustava s trostrukim toplinski izolacijskim staklima u odnosu na dvostruka stakla pružaju do 40 % više staklenih površina uz jednake troškove grijanja.
Primjenom ovih izolacijskih stakala znatno se smanjuje potrošnja energije uz istodobno smanjenje troškova grijanja.

ostakljenje-1

SOLAR+ INTERNORMOVO ENERGETSKI UČINKOVITO OSTAKLJENJE

Za Internormovo standardno staklo karakterističan je poseban premaz SOLAR+. Trostruko izolacijsko staklo pruža visoku toplinsku izolaciju ima ukupan faktor prolaza sunčevih zraka (g vrijednost) koji se u toj mjeri može samo ostvariti primjernom dvostrukih stakala. Zbog posebnog odnosa između toplinske izolacije (Ug) i faktora ukupnog prolaza sunčevih zraka (g vrijednost), ova su stakla odlično prikladna za primjenu u solarnoj gradnji. Posebno u hladnim mjesecima se na taj način optimalno može iskoristiti solarna energija i stečena toplina se zadržava u kući. Visoka g vrijednost optimizira stjecanje solarne energije
za pasivne kuće čak i ako položaj objekta nije najbolji i ako stakla objekta nisu usmjerena točno prema jugu.
Ovdje griju prozori
Kod trostrukih stakala SOLAR+ je faktor ukupnog prolaza sunčanih zraka za 20 % viši nego kod standardnih trostrukih ostakljenja. Time se isto tako za 20 % povećava količina ostvarene solarne energije. Vaši prozori nude vam besplatno dodatno grijanje!
Prednost za zaštitu klime
Prozori od Internorma, koji štite klimu, ostvaruju zahvaljujući energetski štedljive tehnologije s tri stakla i inovativnom posebnom premazu SOLAR+ optimalne solarne prinose te garantiraju maksimalnu toplinsku izolaciju. Time se istovremeno smanjuje emisija CO2 i SO2.
Više svjetlosti - više sjaja: SOLAR+
Zbog visoke propusnosti sunčevih zraka prostori su svjetliji, što je velika prednost posebno tijekom zime.

ostakljenje-2

SUSTAVI STAKLA

Toplinska izolacija prozora ovisna je o materijalu okvira, ostakljenju i brtvljenju. Izolacijska svojstva prozora mjere se pomoću u vrijednosti – čim je manja ta vrijednost, tim je toplinska izolacija bolja.
Zvučna izolacija prozora ovisna je o materijalu okvira, ostakljenju i o propusnosti na spojevima.
Vrijednost zvučne izolacije prozora mjeri se pomoću dB vrijednosti – što se prozor tješnje zatvara, to je zvučna izolacija bolja.
Uw = koeficijent toplinske izolacije prozora izračunat prema EN 10077-1 ili ispitan EN 12567-1 (iskazuje se u watima na kvadratni metar po Kelvinu = W/m2K); u tablicama u nastavku je ta vrijednost navedena za svaki Internormov prozorski sustav s odstojnikom od aluminija ili s ISO-odstojnikom
Ug = prolaz topline kroz staklo
Rw = zvučna izolacija prozora prema DIN EN 20140-3 (mjeri se u decibelima = dB) * S ispitnim certifikatom.

sustavi-stakla-tablica-1

sustavi-stakla-tablica-2

sustavi-stakla-tablica-3

sustavi-stakla-tablica-4

Vrijednosti toplinske i zvučne izolacije kod prozora ovise o veličini i izvedbi. Navedene vrijednosti odnose se, kako određuje standard, na jednokrilne prozore veličine 1230 x 1480 mm i podizno-klizna vrata veličine 3800 x 2500 mm te na izvedbe koje su navedene u ispitnim certifikatima. Odstupanja u izvedbi i veličini mogu za rezultat imati drugačije vrijednosti.

STAKLA

stakla-grupno

ODSTOJNICI ZA STAKLO

Internormov ISO-odstojnik ostvaruje najveću ukupni energetsku učinkovitost prozorskog sustava. Odstojnici su također dostupni u verziji od aluminija.

SIGURNOSNA STAKLA

Sigurnosno jednoslojno staklo (ESG) daje veću otpornost na mehanička i toplinska opterećenja. Lijepljeno staklo (VSG) omogućava zaštitu od provala kroz aktivnu i pasivnu sigurnost. Neraspadljivo staklo s čvrstim, elastičnim međuslojem osim toga daje vam i zaštitu od ozljeda.

vezano-sigurno-staklo

Vezano sigurnosno staklo neće se raspasti ni ako na njega djelujete velikom silom.

obicno-prozorno-staklo

Uobičajeno prozorsko staklo raspada se lako i time omogućava slobodan prolaz kroz prozor.

ZAGREB I KONTINENTALNA HRVATSKA

Kontakt:
Tel: 095/90 900 74 (Mario Ordulj, ing.)
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SPLIT I JUŽNI DIO HRVATSKE

Kontakt:
Tel: 095/39 999 84 (Ivan Kekez)
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fermati d.o.o.

Trg Hrvatske bratske zajednice 2
21000 Split, Hrvatska
OIB: 78043903377
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radno vrijeme

Pon - pet 08 - 16h
Sub i ned zatvoreno

Katalog prozori 2020/2021

Katalog Prozori 2020

ONLINE KATALOG (5.5MB)

Katalog vrata 2020/2021

Katalog vrata 2020/2021

ONLINE KATALOG (64MB)

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.